20 juli 2009

Rent hus

Det finns ett tv-program, Rent hus, som går ut på att personer som fått det extremt stökigt och smutsigt och rörigt hemma får hjälp med att städa.
Tror nog att jag tänker på det nu för att jag håller på med storstädning själv.

De som vänder sig till TV för att få hjälp med städningen är säkert i desperat behov av denna hjälp - annars skulle de väl inte vilja visa upp sin smuts för vem som helst som vill titta. Tydligen är det så att flera av dem som levt i denna röriga miljö ett tag, har gjort det för att de av någon anledning har blivit handlingsförlamade på grund av olika saker, som depression, eller att dwe drabbats av något traumatiskt, dödsdfall sorg - ja olika skäl till att det blivit som det blivit hemma.

Det mest förvånande med programmet, tycker jag, är då de där väldigt präktiga damerna som skall städa, träder in i handlingen beväpnade med skurtrasor och saneringsmedel, och uttrycker förvåning över röran och smutsen.
Vad förväntar de sig? Att de ska få dammtorka lite på redan rena ytor?¨ Den där människan som misslyckats med ordningen är väl medveten om det - annars skulle hon väl inte begära hjälp, eller släppa in dem.
Kunde inte damerna visa lite mer omsorg även om människan bakom röran!

3 kommentarer:

Jaana sa...

Hej!
Jag har läst lite av vad du skivit i din blogg och jag gillar det. Jag fick en kopia av det du skrivit om homosexuella, det började med att sitta och äta frukost....
Men du , den där prästkandidaten som vill vara anonym och fler med han. Varför går han inte in i den katolska kyrkan om han tycker att svenska kyrkan har så förfärdliga åsikter och hur kan ha tycka att det är okey att ljuga vid sin vigning, och med vilken rätt kan han säga att du inte är kallad som präst och alla andra kvinnliga präster.
Jag blir så trött på att dessa människor som är anti-kvinnor-homosexuella you name it, gör sig till martyrer. De har sanningen och inget annat än sanningen. Hur kan de veta? Det vet bara Gud och vi är skapade till att vara här tillsammans på jorden då måste vi väl alla ha samma existensberättigande och jag går inte runt och säger att jag har sanningen.
Tack snälla du för att du har gåvan att formulera dig och vågar stå för de åsikter du har och den du är. Många kramar

Sus--IE sa...

Tack Jaana!
Känns skönt med uppmuntran. Du ger positiv energi.
Som jag förstått de här unga pojkarna, så menar de tydlgen att svenska kyrkan är kidnappad. Eftersom det är deras mission att komma in i kyrkan och ställa till rätta allt det som gått så snett, återerövra den katolska (allmänna)kyrkan, så kan de ljuga med gott samvete.

Jaana sa...

Hej Susanne!
Hoppas att du funnit vila i att vara alldeles själv. Med barnen på avstånd.
Jag läste din dikt/inlägg den 8 februari "Livet" och jag tyckte så mycket om den.
Får jag låna den till min blogg om jag skriver att det är dina ord?
Du borde skriva mer eftersom du har förmågan att utrycka dig så att vi andra förstår.
Ha en fin dag. Kram